Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων με ανακοίνωση της επιτίθεται σφοδρά στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μ. Κουμαντάκη αναφορικά με την ημέρα της Πρωτομαγιάς και τους χειρισμούς του στο θέμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η ΑΣΗ καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του Πρόεδρου του ΕΣΗ κου Κουμαντακη ο οποίος με προσωπική ανακοίνωση του αναφέρει ότι τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά την μέρα της Πρωτομαγιάς, μέρα απεργίας και αγώνα για εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, μέρα τιμής και μνήμης για χιλιάδες νεκρούς εργάτες και λαϊκούς αγωνιστές που τη μνήμη τους τιμάμε εκείνη τη μέρα.

Ο κος Κουμαντάκης παίρνοντας προφανώς εντολές άνωθεν παραβιάζει ωμά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 8/4 – υπάρχει καταχωρημένη στα πρακτικά – που πάρθηκε ομόφωνα, παρουσία και του ίδιου, για να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την 1η Μαη και να μην γίνει καμιά μεταφορά για την Τρίτη του Πάσχα.

Συντάσσεται με την Κυβέρνηση και τις απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι ο βασικός υπονομευτής της ενότητας και της λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Να του θυμίσουμε ότι είναι υποχρεωμένος αν όχι να τηρήσει τη δική του υπογραφή, να σεβαστεί την απόφαση του ανώτερου οργάνου του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι του. Η παραβίαση των καταστατικών αρχών λειτουργίας του Συλλόγου εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τη νομιμότητα των ενεργειών του Πρόεδρου συνολικά.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook