Την στήριξη των βουλευτικών στελεχών του κόμματός του εξασφάλισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν κατά την μυστική εσωκομματική ψηφοφορία για την παραμονή του στην ηγεσία του Φιάνα Φάιλ την Τρίτη.

Υπέρ της παραμονής του Μπ.Κόουεν στην ηγεσία του κόμματος ψήφισε η πλειοψηφία των 71 βουλευτών του Φιάνα Φάιλ, ο οποίος επικράτησε έτσι εναντίον του κυριότερου αντιπάλου του Μάικλ Μάρτιν. Ακριβής αριθμός ψήφων δεν ανακοινώθηκε, καθώς η κάλπη ήταν μυστική και τα ψηφοδέλτια καταστρέφονταν μετά την καταχώρησή τους.

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν -βασικός εσωκομματικός αντίπαλος του Κόουεν- υπέβαλε την παραίτησή του.

«Παραμένει ένας πολύ καλός φίλος» είπε ο Κόουεν μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTE.

Λίγο αργότερα ο Μάικλ Μάρτιν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Κόουεν. «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει την πλήρη υποστήριξή μου ως επικεφαλής της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κόουεν παραμένει στο τιμόνι του κόμματος εν όψει των πρόωρων εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούν για την άνοιξη -στις οποίες όμως το Φιάνα Φάιλ ετοιμάζεται για συντριπτική ήττα, μετά την προσφυγή του Δουβλίνου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

Τα ποσοστά του κόμματος κυμαίνονται στο 14% στις δημοσκοπήσεις. Στο πρόσωπο του ίδιου του Μπράιαν Κόουεν μάλιστα φαίνεται ότι συγκεντρώνεται η οργή των περισσότερων Ιρλανδών για τη «διάσωση» από τις Βρυξέλλες.

Έπειτα από μήνες εικασιών για το εάν επρόκειτο να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, ο Μπ.Κόουεν είχε αποφασίσει την Κυριακή να στήσει εσωκομματική κάλπη για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

in.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook