Χιλιάδες εθελοντές θα βουτήξουν σε θάλασσες, θα περπατήσουν σε δάση, θα βρεθούν σε πάρκα σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας και φέτος στην εκστρατεία καθαριότητας «Let\’s Do It Greece» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.

Σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας, ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις θα λάβουν μέρος στην εθελοντική αυτή εκστρατεία. Έχοντας στα χέρια τα κατάλληλα εργαλεία, φορώντας γάντια και κρατώντας πλαστικές σακούλες, θα επιδιώξουν να καθαρίσουν τους πυθμένες των θαλασσών, τα δάση, τα πάρκα, τις λίμνες, τα ποτάμια ή ακόμη και κεντρικούς δρόμους πόλεων από τα αντικείμενα – απορρίμματα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας θα «ενώσουν» την ίδια ημέρα τις δυνάμεις τους νιώθοντας πως ήρθε η ώρα για αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών. Στην εκστρατεία καθαριότητας θα πάρουν μέρος και Έλληνες ολυμπιονίκες, σε μια προσπάθεια να εμπνεύσουν τους νέους για μία πιο όμορφη, πιο καθαρή χώρα.

Η συγκεκριμένη καμπάνια πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Σκοπός ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του «Let\’s Do It», απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα.

Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη ο κεντρικός δήμος έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό δύο αστικών αξόνων, από την πλατεία Αριστοτέλους έως την παλιά παραλία και πλατεία Ροτόντας – πλατεία Ναυαρίνου. Θα γίνουν εθελοντικές εξορμήσεις που περιλαμβάνουν πλύσεις πεζοδρομίων, δαπέδων και πλατειών, καθαρισμούς από διαφημιστικά αυτοκόλλητα και αφίσες από δέντρα και στύλους φωτισμού και άλλες ενέργειες για την ανάδειξη των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων.

Επίσης, ξεχωρίζουν στη Βέροια ο καθαρισμός της κοίτης του Αλιάκμονα ποταμού, στο ύψος του φράγματος, και στην Κοζάνη -λόγω επικινδυνότητας- η προσπάθεια που θα κάνουν άνδρες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων να καθαρίσουν την παραλίμνια περιοχή Καισαρειά. Παράλληλα, ο «Αρκτούρος» διοργανώνει καθαρισμό του παραποτάμιου δάσους και του ρέματος του Σκλήθρου, που περιβάλλει το Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά Φλώρινας.


zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook