Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων διοργανώνει αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας με την επωνυμία \”Ιδομενέας\”.

Η σχετική ενημέρωση από τον ΙΟΧ:

\”Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θα είναι ο διοργανωτής του αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας  που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου και ο οποίος εντάσσεσαι στο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται από κοινού με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.


Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 10:00 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ. και η διαδρομή θα είναι Χανιά-νησίδα Θοδωρού.

Στον αγώνα πρόκειται να πάρουν μέρος 4 σκάφη, που πρόκειται για το \”ΑΙΘΡΑ\” (Ν.Ο.Χ.), με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση, το \”ΑΝΕΜΟΣ\” (Ι.Ο.Χ., κυβερνήτης ο Γρηγόρης Κνιθάκης), το \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ\” (Ν.Ο.Χ., κυβερνήτης ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης) και το \”ΠΑΝΕΦΗ\” (Ι.Ο.Χ., κυβερνήτης ο Μανώλης Μπαρμπόπουλος). Στο τέλος του αγώνα, που υπολογίζεται για το απόγευμα, θα υπάρξουν οι απονομές στους νικητές, στο κτίριο του Νεώριο Μόρο.

Η επωνυμία του αγώνα είναι \”ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ\”. Ο Ιδομενέας κατά την ελληνική μυθολογία διετέλεσε βασιλιάς της Κρήτης ενώ συμμετείχε και διακρίθηκε για την αντρειοσύνη του στον Πόλεμο της Τροίας. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Ιδομενέας επέστρεψε στην Κρήτη σώος, χωρίς περιπέτειες στο δρόμο του, μαχόμενος ωστόσο με γενναιότητα στη θάλασσα με το πλοίο που τον μετέφερε. Κατά τη μυθολογία, ο Ιδομενέας ήταν γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα.\”


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook