Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων διοργανώνει αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας με την επωνυμία "Ιδομενέας".

Η σχετική ενημέρωση από τον ΙΟΧ:

"Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θα είναι ο διοργανωτής του αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας  που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου και ο οποίος εντάσσεσαι στο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται από κοινού με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 10:00 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ. και η διαδρομή θα είναι Χανιά-νησίδα Θοδωρού.

Στον αγώνα πρόκειται να πάρουν μέρος 4 σκάφη, που πρόκειται για το "ΑΙΘΡΑ" (Ν.Ο.Χ.), με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση, το "ΑΝΕΜΟΣ" (Ι.Ο.Χ., κυβερνήτης ο Γρηγόρης Κνιθάκης), το "ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ" (Ν.Ο.Χ., κυβερνήτης ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης) και το "ΠΑΝΕΦΗ" (Ι.Ο.Χ., κυβερνήτης ο Μανώλης Μπαρμπόπουλος). Στο τέλος του αγώνα, που υπολογίζεται για το απόγευμα, θα υπάρξουν οι απονομές στους νικητές, στο κτίριο του Νεώριο Μόρο.

Η επωνυμία του αγώνα είναι "ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ". Ο Ιδομενέας κατά την ελληνική μυθολογία διετέλεσε βασιλιάς της Κρήτης ενώ συμμετείχε και διακρίθηκε για την αντρειοσύνη του στον Πόλεμο της Τροίας. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Ιδομενέας επέστρεψε στην Κρήτη σώος, χωρίς περιπέτειες στο δρόμο του, μαχόμενος ωστόσο με γενναιότητα στη θάλασσα με το πλοίο που τον μετέφερε. Κατά τη μυθολογία, ο Ιδομενέας ήταν γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα."