Ζούσε σαν ερημίτης για σχεδόν τρεις δεκαετίες μέσα σε δάσος του Maine των Η.ΠΑ. Για να τρέφεται έκανε διαρρήξεις σε σπίτια και κατασκηνώσεις χωρίς να τον αντιλαμβάνεται κανείς.

Συνελήφθη στις 4 του περασμένου Απριλίου μετά από εισβολή του σε κατασκήνωση. Για κακή του τύχη εντοπίστηκε από ανιχνευτή κίνησης ενώ είχε στην κατοχή του τρόφιμα αξίας 238 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατηγορείται για τουλάχιστον χίλιες διαρρήξεις. Ο λόγος για τον 47χρονο Christopher Knight ο οποίος έγινε γνωστός ως ο ερημίτης του North Pond και δεν είχε σχεδόν καμία ανθρώπινη επαφή τα τελευταία 27 χρόνια.

Ο Knight ζούσε σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κοντά στην Rome, μια κωμόπολη χιλίων κατοίκων.

Οι κάτοικοι της πόλης αναφέρουν ότι τον είχαν δει κάποιες φορές να περπατά σε μια λίμνη της περιοχής αλλά στην συνέχεια αποτραβιόταν στο δάσος χωρίς να θέλει να έχει επαφή με κανέναν άνθρωπο.

Ο Paul Anderson, τοπικός δημοτικός σύμβουλός, μιλώντας στο Associated Press ανέφερε \”Ζω στην πόλη εδώ και 32 χρόνια. Δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτόν το τύπο\”.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός Diane Vance ανέφερε \”Η τελευταία λεκτική επικοινωνία που είχε με κάποιον άνθρωπο ήταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Κάποια στιγμή το 1986 αντάλλαξε ένα χαιρετισμό με κάποιον που συνάντησε σε ένα μονοπάτι. Αυτή ήταν η μοναδική του ανθρώπινη επαφή από τότε\”.

Ο Knight κρατείται στη φυλακή Kennebec County με την κατηγορία της διάρρηξης και της κλοπής καθώς δεν έχει τα 5000 δολάρια που χρειάζεται για την εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να δικαστεί. Δεν είναι σαφές αν έχει δικηγόρο.

Ο λόγος που ο 47χρονος ζούσε σαν ερημίτης στο δάσος παραμένει αίνιγμα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook