Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κονδύλι ύψους 71 εκατομμύρια ευρώ, από το ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την επέκταση του αεροδρομίου των Χανίων.

Η Comission υπογραμμίζει ότι θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου εκατοντάδες θέσεις εργασίας αλλά και μόνιμες μετά την ολοκλήρωση του

Για τις λεπτομέρειες του έργου επισημαίνεται ότι ο ο πύργος ελέγχου θα είναι εξαώροφος, ο τερματικός σταθμός θα είναι τετραώροφος, ενώ θα υπάρξει και διώροφος χώρος στάθμευσης. Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέος χώρος διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την επιτροπή «με το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού το αεροδρόμιο Χανίων θα πληρεί τα στάνταρτς που θέτουν διεθνείς οργανισμοί όπως οι ICAO, EASA και ΕΑΤΑ, ενώ παράλληλα θα βελτιωθούν τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης των επιβατών.

Το συνολικό κόστος των εργασιών προσδιορίζεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία όπως αναφέρθηκε τα 71 θα είναι από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η μόλις την Τρίτη ανατέθηκε και επίσημα το έργο της επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων στην εταιρεία \”ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ\”, με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό Σ. Καλογιάννης (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook