Η EMF, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball ανέθεσε στη χώρα μας την διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Κρήτη τον ερχόμενο Οκτώβριο! Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η πόλη του Ρεθύμνου στις 10-14 Οκτωβρίου 2013 φιλοξενεί πλέον και επισήμως το miniEURO 2013 και αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για τη χώρα μας αλλά καιγια την Κρήτη. Η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού (όπως προσφάτως είχε τονίσει και ο Όττο Ρεχάγκελ) βρίσκεται στα χέρια των ελλήνων διοργανωτών αλλά και των φορέων που πρέπει να βρεθούν στο πλευρό αυτής της τεράστιας προσπάθειας.

Συνολικά 24 Εθνικές Ομάδες θα συμμετάσχουν με σκοπό την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ευρώπης για το 2013. To miniEURO 2012 που έλαβε χώρα στο Κισινάου της Μολδαβίας στέφθηκε με οργανωτική επιτυχία όμως η ελληνική υποψηφιότητα φέτος έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά.

Η ελληνική πλευρά κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και μακριά από τα μέσα παρουσίασε τις προθέσεις και το πλάνο της στην EMF με αποτέλεσμα η EMF σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο, μετά από ένα χρονικό διάστημα ελέγχων και συγκρίσεων να ανακοινώσει επισήμως την Ελλάδα. Ο κανόνας για την European Minifootball Federation είναι πως πολλές εσωτερικές διαδικασίες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έτσι δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα αρκετές διαδικασίες για το πως φθάσαμε ως εδώ! Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, Κροατία, Ισραήλ και Γερμανία διεκδίκησαν την διοργάνωση με την τελευταία όμως να προβάλλει φαβορί για το 2014.

Οι επόμενες βδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και αναμένονται ανακοινώσεις καταρχάς για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εντός Ελλάδας. Ανάλογες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν για την δομή των ομίλων της διοργάνωσης αλλά και για την κλήρωση που με αγωνία αναμένουν οι φίλαθλοι στη γηραιά ήπειρο.

Ανάμεσα στις 24 χώρες που θα συμμετάσχουν, είναι φυσικά και η Εθνική μας ομάδα που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των ελλήνων φιλάθλων και ειδικά του κρητικού κοινού που έχει αποδείξει και στο παρελθόν πόσο πολύ κοντά βρίσκεται στη γαλανόλευκη. Πέρσι η συμμετοχή στα τελικά της Μολδαβίας προσέφερε μεγάλες εμπειρίες στα παιδιά της Εθνικής, μέσα από τα παιχνίδια απέναντι σε Τουρκία, Καζακστάν και Βουλγαρία, αλλά φέτος …και εντός έδρας αναζητείται μία υπέρβαση!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook