Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας έχουν στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας.

Προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση του κ. Μανιτάκη και της τρόικας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι το σχέδιο για τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα, το πρόγραμμα κινητικότητας, οι αναγκαστικές αποχωρήσεις -απολύσεις επίορκων και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Μανιτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα του Δημοσίου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μανιτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα. Επίσης χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας «μυθεύματα» τα περί αντιθέτου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε το μεσημέρι μία τελευταία συνάντηση με την τρόικα, πριν από την αναχώρησή του για το Δουβλίνο όπου την Παρασκευή διεξάγεται το Eurogroup.

Μετά την αναχώρηση του κ. Στουρνάρα, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος σχολίασε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων πως «είμαστε σε καλό δρόμο».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook