Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διέψευσε τα δημοσιεύματα για μείωση των μαθημάτων γενικής παιδείας και την κατάργηση των κατευθύνσεων.

Επισήμανε ότι η πρόταση της άτυπης επιτροπής, από την οποία προέκυψαν τα… σενάρια επί χάρτου «δεν έχει καν ολοκληρωθεί και το νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας».

Ωστόσο, ο υπουργός έσπευσε να τονίσει: «Τα δημοσιεύματα για το Λύκειο δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα ούτε ως προς το περιεχόμενό τους ούτε ως προς την κατεύθυνση ή τη φιλοσοφία που συζητά το υπουργείο Παιδείας» και συνέχισε: «Η διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τις αλλαγές στο Λύκειο δεν μπορεί να κινείται σ΄αυτούς τους άξονες ούτε ν΄ακολουθεί τέτοιου είδους διαδικασίες».

«Οι διατάξεις για το νέο Λύκειο θ΄αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς, με το ΕΣΥΠ και βεβαίως θα συμπεριλαμβάνουν τις προτάσεις των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Ήδη δουλεύουμε με βάση αυτές. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα δεν έχουν κανένα σημείο τομής με τα παραπάνω που αναφέρω», κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook