Για όλους και για όλα μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Γ. Μιχελογιαννάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

1. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

7η ΥΓΕΙΟΝ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 3 επίορκοι

Α’ ΔΟΥ 1

ΤΕΙ 12

ΔΕΥΑΗ 1 επίορκος
Ι
ΚΑ 8 επίορκοι

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 21

ΒΙΑΝΝΟΥ 1 επίορκoς

ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 1 επίορκος

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 18

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 7

Σύνολο 71

2. Ι Κ Α

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ μαϊμού υπάρχουν. Επίσης 1400 περιπτώσεις που δεν έχουν ταυτοποιήσει το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ οι οποίοι θα αναγκαστούν να μείνουν απλήρωτοι στις 29 Απριλίου.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ρύθμιση άνω των 48 δόσεων με μικρό χρηματικό ποσό δόσης για να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει τα χρέη του.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Το Περ/κό Υποκ/μα ΙΚΑ Ηρακλείου από 170 υπαλλήλους που είχε, σήμερα έχει μόνο 95.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ κανένας (Σε αργία 8).

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ καθυστερούν μέσο όρο 2.5 με 6 μήνες.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (Ε Υ Π Ε Α) έχει κλείσει (1999-2011) Έρχονται ελεγκτές από ΑΘΗΝΑ.

3. Ε Ο Π Υ Υ

ΖΗΤΑΜΕ 12 γιατρούς και να μη φύγουν οι 16
ΤΟ Α Σ Ε Π έχει εγκρίνει προσλήψεις ιατρών οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμα.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ασθενών για γιατρούς 2 μήνες για οφθαλμίατρο, ενδοκρινολόγο, Ο Ρ Λ.
Γι αυτό πρέπει να γίνει άμεση πρόσληψη.
4. Π Ε Σ Υ

ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Σήμερα έφυγε η μπλε σφραγίδα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια για το Εθνικό Τυπογραφείο και με το διορισμό του επίκουρου που θα γίνει η λειτουργία της θ’ αρχίσει επιτέλους μέσα στον Απρίλη.

ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΝΕΦΡΟΥ πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα και οι προμήθειες φίλτρων να γίνονται συλλογικά.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑΤΡΩΝ Ενώ είχαν να συνεδριάσουν τόσο καιρό, ήδη έχουν συνεδριάσει 6 φορές.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ έλλειψη ζητάμε 7 άτομα επικουρικά και
1 καρδιολόγο στη Σητεία.

Στο Ηράκλειο υπάρχει ακόμα το ζήτημα της συγχώνευσης ΠΑΓΝΗ και ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ που έχει ακόμα πολλα γκρίζα σημεία καθώς και την πορεία της περιουσίας του ΠΑΝΑΝΟΥ.

5. Δ Ο Υ

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Υπάρχουν Ηρακλειώτες

ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Πάνω από 150.000 με ληξιπρόθεσμα χρέη 1000 άτομα

800 άτομα χρωστούν πάνω από 700.000 ευρω

80 άτομα χρωστούν πάνω από 1.000.000 ευρω

ΛΕΦΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Υπάρχουν

ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 250 Αιτήσεις για έλεγχο και δεν έχει αρχίσει ακόμη η επεξεργασία.

Υπάρχει ανεπάρκεια

 στο προσωπικό των Εφορειών αφού η Α Δ Ο Υ έχει 65 άτομα προσωπικό και η Β Δ ΟΥ 125.

6. ΚΑΠΝΟΣ

Το 9% των φορολογικών εσόδων της χώρας προέρχεται από την φορολόγηση καπνού. ΟΙ διαφυγόντες φόροι για το δημόσιο αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στο Ηράκλειο σύμφωνα με τα στοιχεία τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε δύο κατασχέσεις πλοίων που προσπάθησαν να εισάγουν λαθραία τσιγάρα στην τοπική αγορά. Το πρώτο ήταν φορτωμένο με 1.500.000 πακέτα τσιγάρα, ενώ το δεύτερο 1.200.000 πακέτα. Υπάρχει επίσης πληθώρα καταγγελιών για πώληση λαθραίων τσιγάρων στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου καθώς και για καταστήματα εντός της πόλης του Ηρακλείου.

7. ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Οι φορολογικές απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων αγγίζουν τα 3 δις ευρώ. Στο Ηράκλειο λόγω της έλλειψης χερσαίων συνόρων είναι εξαιρετικά δύσκολη η λαθρεμπορία, όπως είναι επίσης δύσκολη είναι και η λαθρεμπορία με τα πλοία. Δυστυχώς όμως, το κλέψιμο καυσίμων από βυτιοφόρα, η έλλειψη προσωπικού τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στο τελωνείο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Το λαθρεμπόριο στερεί περί τα 50 εκ. ευρώ κάθε χρόνο.

8. ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΤΩΝ

Στο Ηράκλειο το ΣΔΟΕ δεν έχει μηχάνημα ελέγχου καθαρότητας ποτού, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει τεράστια λαθραία διακίνηση από μετανάστες.

9. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, η έλλειψη προσωπικού καθώς και η έλλειψη ενός μεγάλου σκάφους στα νότια παράλια στερεί από τις προσπάθειες, τόσο για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης όσο και την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, του Λιμενικού Σώματος.

10. ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σύμφωνα με το Τελωνείο Ηρακλείου παρά την έλλειψη προσωπικού, καθώς είναι μόλις 48 άτομα σε όλη την Κρήτη (Χανιά 12, Ρέθυμνο 4, Ηράκλειο 27, Άγιος Νικόλαος 3 και Σητεία 2 και με την προοπτική ότι το 2014 θα φύγουν 14 άτομα) τα επιτεύγματα της υπηρεσίας και των υπαλλήλων είναι αρκετά σημαντικά. Αναφέρω την έλλειψη μηχανήματος x-ray που τόσο μπορούσε να προσφέρει στην πάταξη του παραεμπορίου καθώς επίσης και την αδυναμία ενός Ηρακλειώτη που εισάγει ψάρια και θέλει να τα εμπορευθεί και εκτός Κρήτης και είναι αναγκασμένος να πάει Αθήνα.

11. ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

Το παραεμπόριο στο Ηράκλειο πατάσσεται από τη Δημοτική Αστυνομία και από το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις αποθήκες που ελέγχονται από μετανάστες καθώς επίσης και τις μαϊμού αποθήκες. Δυστυχώς το ανεπαρκές προσωπικό δεν δίνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

12.
Όσον αφορά εξωχώριες εταιρείες, στο Ηράκλειο έχει ελεγχθεί μόνο μια.

13. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

1. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από Εισαγγελία Ηρακλείου και εξετάζεται από αρμόδιο ανακριτή.
2. Επίσης εξετάζεται από τους αρμόδιους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και σύντομα θα υπάρξει το τελικό πόρισμα σε συνέχεια των προηγουμένων πορισμάτων που διαπιστώσανε σοβαρά προβλήματα.
3. Για την τωρινή διοίκηση Δ Ε Π Τ Α Η υπάρχει προβληματισμός για την νομιμότητα της. Επίσης αμφισβητείται ο αρμόδιος της Δ Ε Π Τ Α Η σε ΑΕ να διαχειρίζεται δημόσια έργα.
4. Σοβαρός προβληματισμός υπάρχει και για την λειτουργία των πάρκινγκ Δ Ε Π Τ Α Η στα ενετικά τείχη.
5. Με την μετατροπή της αμιγούς Δ Ε Π Τ Α Η σε ΑΕ η ζημιά ύψους περίπου 6 εκατομμύρια που προέρχονται κυρίως από την υπερτιμολόγηση του πολιτιστικού μεταφέρθηκε σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου και συνεπώς του δημοσίου χρήματος αλλά και των δημοτών.
6. Προσφάτως η της Δ Ε Π Τ Α Η στο συμπληρωματικό διαγωνισμό που έκανε πριν 1 μήνα για ένα τμήμα του Πολιτιστικού το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο αρχικό εργολαβικό αντικείμενο αφαιρέθηκε παράνομα και στη συνέχεια επαναδημοπρατήθηκε με φουσκωμένες τιμές και διαδικασία που αμφισβητείται

14. ΔΗΜΟΣ – ΟΦΗ

Όσον αφορά για τα προχθεσινά δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ για μένα.
Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού, ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή, ο έλεγχος πρέπει να γίνεται παντού και όχι μόνο για την ταμειακή κατάσταση.

Καθημερινά ερωτούμαι από πολίτες αν υπάρχει σχέση της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου με τον ΟΦΗ και αναζητείται απάντηση.

Στο σκαφιδαρά υπήρχε ένα μεγάλο πάρκο 100 στρεμμάτων που κατασκευάστηκε μετά την αποκατάσταση της παλαιάς χωματερής. Έγινε από Κοινοτικά κονδύλια. Σήμερα έχει μετατραπεί σε αμαξοστάσιο. Υπάρχει τέτοια πολυτέλεια στο Ηράκλειο να χάνεται τέτοιος χώρος πρασίνου.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στην απορία μου και στη θλίψη μου που το Ηράκλειο έχασε ένα έντιμο και ηθικό δημοσιογράφο τον Αλέκο τον Ανδρικάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook