Την νόμιμη χρήση δεύτερης συχνότητας για την περιοχή της Μεσσαράς, της Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, επιδιώκουν οι ραδιοσταθμοί του Ηρακλείου, επικαλούμενοι προβλήματα στην κάλυψη όλου του (άλλοτε) νομού. 
Λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφίας της περιοχής, το σήμα των σταθμών που εκπέμπουν από το κ.ε. \”Ρογδιά\”, εμποδίζεται από τα γύρω βουνά, με αποτέλεσμα αυτό να φτάνει προβληματικό σε πολλές περιοχές. 
Το αίτημα έκαναν οι νομίμως λειτουργούντες ραδιοσταθμοί Ερωτόκριτος 87.9 και Λαϊκός 88.1, οι οποίοι εκπέμπουν αντίστοιχα από την Ρογδιά και το κέντρο εκπομπής \”Αχεντριάς\” (για τα νότια), με την στήριξη και των: Antenna Κρήτης 95.8, Kiss 96.1, Melody 98.7, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης 99.7, Ρυθμός 104.5, Music Club 105.8 και Alpha 106.2. 
Το εν λόγω αίτημα, θα συζητηθεί και στην βουλή, μετά από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς. 
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει παλιότερα και από τους ραδιοσταθμούς της Αθήνας, οι οποίοι ζητούσαν εκπομπή στην ίδια συχνότητα με την νόμιμα καθορισμένη και από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, για τα νότια προάστια, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το ΕΣΡ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook