Με επιστολή προς τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, τα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια, τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου επιδιώκει την στήριξη της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης που θεσπίζει «Πλοίο Ασφαλείας» κατά τις περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων του ναυτιλιακού κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός κ. Κ. Μουσουρούλης, προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου κατά την περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων και εφόσον αυτές ξεπερνούν χρονικά τις 48ώρες, με σκοπό την απρόσκοπτη διακίνηση ευπαθών προϊόντων – οπωροκηπευτικών σε περιόδους υψηλής παραγωγής. Η εν λόγω τροπολογία όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης στην επιστολή του: «αφορά ιδιαίτερα τους αγρότες της Κρήτης, καθώς διασφαλίζει την μεταφορά των προϊόντων τους προς την ηπειρωτική Ελλάδα». 
Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «η θέσπιση του «Πλοίου Ασφαλείας» αποτελεί πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και ικανοποιώντας αυτό, η Κυβέρνηση και εμείς οι Κυβερνητικοί Βουλευτές που τη στηρίζουμε, φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση ζητώντας όμως διευρυμένη κοινοβουλευτική συναίνεση, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών παραγωγικών φορέων του νησιού μας» 
Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλεί όλους τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης, να στηρίξουν το πάγιο αίτημα των αγροτών του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook