Κόλαφο αποτελεί το κατηγορητήριο σε βάρος του δημάρχου Αποκόρωνα Γρηγόρη Μαρκάκη, μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως πρωτοδικών Χανίων, για την υπόθεση των μολυσμένων πηγών στην περιοχή Καβούσι στο Στύλο Αρμένων.

Η εισαγγελία κατηγορεί τον κ. Μαρκάκη ως υπαίτιο της δηλητηρίασης πηγών από αμέλεια, η οποία προκάλεσε προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο, κατηγορείται ο δήμαρχος Αποκόρωνα, καθώς από "αμέλεια, παρέλειπε να φροντίσει ως όφειλε λόγω της ιδιότητάς του, την αποτελεσματική προστασία των πηγών υδροληψίας, των υδραγωγείων και του δικτύου διανομής του πόσιμου ύδατος ... και κυρίως παρέλειπε να φροντίσει για την τακτική απολύμανση του πόσιμου ύδατος των υδρεύσεων..."

Το κατηγορητήριο συνεχίζει μεταξύ άλλων: "Από τις παραπάνω παραλείψεις του, επήλθε μόλυνση του διοχετευόμενου ύδατος στις κατοικίες του δήμου Αποκόρωνα..."

(δείτε το κατηγορητήριο εδω)

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Αποκόρωνα Γρηγόρης Μαρκάκης, υποστηρίζει : " Και στο παρελθόν υπήρχαν προβλήματα στα ύδατα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν νομίζω ότι ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Εμείς παραλάβαμε μια υφιστάμενη κατάσταση, προσπαθούμε και βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε, λαμβάνουμε τα μέτρα που μπορούμε και ελπίζω η δικαιοσύνη να το δει με το ίδιο μάτι".