Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, είχαν σήμερα στο Ηράκλειο, κορυφαία στελέχη των δύο Συνεταιριστικών Τραπεζών της Κρήτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συγκέντρωση τροφίμων μέσα από τα 100 περίπου καταστήματα των δύο τραπεζών στο νησί, προϊόντα που θα διατεθούν στους πολίτες που έχουν ανάγκη μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας.

Ουσιαστικά οι δύο Συνεταιριστικές Τράπεζες - οι οποίες στηρίχθηκαν από τους Κρητικούς και οφείλουν σε εκείνους την ανάπτυξη τους - μετατρέπονται σε Κέντρα Υποδοχής τροφίμων, την ίδια ώρα που κάποιος θα περίμενε οι ίδιες να ήταν εκείνες οι οποίες θα διέθεταν τα τρόφιμα και τα προϊόντα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Απορία προκαλεί η...αγωνία της Περιφέρειας να προβάλει ως κίνηση αλληλεγγύης, αυτή την προσπάθεια (;), η οποία δεν έχει να δώσει τίποτα. Εκείνοι που καλούνται να βοηθήσουν είναι ξανά οι απλοί πολίτες που από το υστέρημα τους θα προσφέρουν ότι μπορούν.

Η ιδέα να μετατραπούν τα καταστήματα των τραπεζών σε κέντρα υποδοχής τροφίμων για άπορους και αναξιοπαθούντες μόνο καλή δε μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού η σχέση πολίτη - τράπεζας δεν περνά το καλύτερο της στάδιο. Που αποσκοπεί λοιπόν αυτή η κίνηση από την πλευρά της Περιφέρειας;

Στη συνάντηση πάντως μετείχαν εκτός της κας Βρέντζου, ο Γενικός Διευθυντής της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Κώστας Σωφρονάς και ο διευθυντής Δικτύου των καταστημάτων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Γιώργος Επανωμεριτάκης.

flashnews.gr / Μανόλης Αλεξάκης