Οδηγός λεωφορείου ανάγκασε δύο μετανάστες να κατέβουν από το όχημα στην γραμμή 26 της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην διοίκηση του ΟΑΣΘ, στις διαμαρτυρίες άλλων επιβατών, ο οδηγός που επέδειξε αυτήν τη ρατσιστική συμπεριφορά απάντησε: «Ναι, ρε, είμαι χρυσαυγίτης. Τρέχει κάτι;»

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, σύμφωνα με την καταγγελία που εστάλη και στον Συνήγορο του Πολίτη, το λεωφορείο σταμάτησε στην στάση Ρήγα Φεραίου, μόλις μπήκαν στο όχημα δύο μετανάστες αφρικανικής καταγωγής.

Ο οδηγός πήγε προς το μέρος τους και τους είπε: «Εσείς οι δύο κάτω!». «Γιατί;» ρώτησε ο ένας στα ελληνικά, για να πάρει την απάντηση: «Είμαι ο οδηγός και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια».

«Μα δεν προλάβαμε να βγάλουμε εισιτήριο» είπαν οι μετανάστες, αλλά μπροστά στην επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν από το λεωφορείο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο οδηγός δεν έκανε έλεγχο εισιτηρίων σε κανέναν επιβάτη.

Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, στις διαμαρτυρίες κάποιων επιβατών, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο ξανά και προκάλεσε όποιον έχει πρόβλημα να πάει και να του το πει, για να συνεχίσει με τα περί Χρυσής Αυγής.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook