Η συμμετοχή με 10 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διάσωση της Κύπρου δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα αλλάξει, έστω κι αν οι ανάγκες της χώρας επανεκτιμηθούν προς τα πάνω, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Δουβλίνο έδωσε σήμερα πολιτική υποστήριξη σε δάνεια 10 δισ. ευρώ για το νησί και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε δήλωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια ούτε αιτήματα να αυξηθεί αυτό το ποσό και ότι το θέμα «δεν είναι προς διαπραγμάτευση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, δήλωσε: «Το διεθνές πιστωτικό πρόγραμμα περίπου 10 δισεκ. ευρώ βρίσκεται βεβαίως πολύ ψηλά σε σχέση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας».

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο Δουβλίνο δήλωσαν πως η Κύπρος δεν ζήτησε περισσότερα χρήματα με τη μορφή έκτακτων δανείων, αλλά πιθανότατα εξετάζει το ενδεχόμενο να διατυπώσει αίτημα για επίσπευση της καταβολής από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ από τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ.

newpost.gr