Η ολοκλήρωση του έργου για τις εργατικές κατοικίες της Σητείας ήταν το θέμα της επερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως αναφέρει ο κ.Πλακιωτάκης, \”οι Εργατικές Κατοικίες στα Κόκκινα Σητείας αποτελούν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ενώ δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα το 2009 είχαν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, καθώς απέμεναν η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και εργασίες στο δίκτυο παροχών.

Ωστόσο εδώ και 15 μήνες παρατηρείται πλήρης στασιμότητα στην ολοκλήρωση του έργου, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις σας (στις 10/3/2010 δεσμευθήκατε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του περασμένου έτους, απάντηση σε ερώτησή μας στη ΒτΕ με αρ. πρωτ. 25896/510), την εύλογη ανησυχία των δικαιούχων, τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, καθώς και επανειλημμένων παρεμβάσεών μου στη Βουλή.

Μάλιστα η έλλειψη φύλαξης και προστασίας του χώρου των εργατικών κατοικιών οδήγησε μέχρι και στην παράνομη εγκατάσταση και κατάληψη μέρους των υφιστάμενων κατοικιών από οικονομικούς μετανάστες.

Παράλληλα ο ΟΕΚ φαίνεται ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ειδικότερα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με οικογένεια, η οποία διεκδικεί τμήμα της έκτασης, στην οποία έχουν ανεγερθεί οι κατοικίες και, παρά το ότι πρωτοδίκως έχασε στο Εφετείο, δεν έστειλε ούτε καν δικηγόρο να παραστεί, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Οργανισμού, με αποτέλεσμα αυτή η δικαστική διαμάχη να συνεχίζει να αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης δεν έχει σημειωθεί πρόοδος ούτε στον έλεγχο των φακέλων, που έχουν καταθέσει οι δικαιούχοι, με αποτέλεσμα – ακόμα κι αν αύριο το πρωί το έργο ολοκληρωνόταν – οι δικαιούχοι δε θα μπορούσαν να παραλάβουν τις κατοικίες.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook