Ένα απόλυτα επίκαιρο συνέδριο με θέμα «Διαδικασίες μετασχηματισμού σε Αραβικές και Ευρωπαϊκές χώρες – Μορφοποίηση ταυτοτήτων σε σύγκρουση», θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Το συνέδριο το οποίο θα ξεκινήσει στις 6μμ της Τρίτης 12/4 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16/4 , εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου και μεγαλεπίβολου προγράμματος υπό την ονομασία «Ευρωαραβικός διάλογος», το οποίο η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εκτελεί σε συνεργασία με διεθνούς κύρους Ιδρύματα, όπως η Ένωση των Ευαγγελικών Ακαδημιών της Γερμανίας, και το Coptic Evangelical Organization for Social Services (CEOSS) της Αιγύπτου.

Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να μελετήσει τις ποικίλες πολιτικές, κοινωνιολογικές, οικονομικές και θρησκευτικές διαστάσεις των σχέσεων των ευρωπαϊκών κρατών με τις αραβικές χώρες και να συμβάλει στη μεταξύ τους προσέγγιση, στην υπέρβαση των μεταξύ τους προκαταλήψεων και στην οικοδόμηση μιας υγιούς συνεργασίας.

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι:
‐ διαχείριση κρίσεων
‐ επίσημη και ανεπίσημη εκπαίδευση
‐ ο ρόλος των ΜΜΕ στη διαχείριση κρίσεων.

Στις εργασίες του συνεδρίου το Υπουργείο Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει ο Διευθυντής της Ε2 Διεύθυνσης Θρησκευτικών και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων Πρέσβης κ. Ευάγγελος Δαμιανάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook