Εγκάρδια συνάντηση-συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 100ής Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιάννης Σγουρός, Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Ramon Luis Valcarcel Siso.

Ο κ. Schulz αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής όλων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στη μάχη που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στην οικονομική κρίση.

Ο κ. Schulz, ανέδειξε και επεσήμανε το γεγονός πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι – επεσήμανε- καλούνται να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προχωρώντας σε πολλά έργα, τα οποία και θα αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook