Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια «Let’s do it Greece» και αφορά στον εθελοντικό καθαρισμό μέσα σε μία μόνο ημέρα, ολόκληρης της χώρας.

Η καμπάνια αυτή που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, με την ονομασία \”Let\’s do it\”, είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.

Από τότε το \”Let\’s do it\” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

\”Όπως προαναφέραμε για την πόλη μας, η κοινή μας δράση έχει οριστεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., στο Παραλιακό Μέτωπο της πόλης, από την Προβλήτα 5 (Καρνάγιο) προς τα ανατολικά μέχρι το τέρμα της οδού Σταδίου (Νέας Αλικαρνασσού) Ως σημείο εκκίνησης ορίζεται το τέρμα της οδού Σ.Καζαντζίδη, στη συμβολή της με την παραλιακή λεωφόρο.

Η δράση αυτή διοργανώνεται με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.
Σ’ αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία, σημαντικό ρόλο θα παίξουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου και συνολικά όλοι οι ενεργοί πολίτες που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με τη συμμετοχή τους και είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Δημότες του Ηρακλείου να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια.

Για την αποτελεσματική έκβαση της δράσης, έχουν εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές, τα απαραίτητα υλικά για καθαρισμό (σακούλες, γάντια, φόρμες κλπ) και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook