Πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens καλούνται ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ως κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από οκτώ χρόνια.

Ανάμεσά τους είναι και ο άλλοτε πανίσχυρος επικεφαλής της εταιρείας, επί 12 χρόνια διευθύνων σύμβουλος, Χάινριχ Φον Πίρερ, ένα πρόσωπο πολιτικά ισχυρό ακόμη και σήμερα στη Γερμανία, καθώς διατηρεί στενή φιλία με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Κλήσεις εστάλησαν το πρωί της Παρασκευής και στους Ράινχαρντ Ζίκακτσεκ και Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, όπως επίσης στους Ρίχτερ, Νόιμπεργκερ, Νιντλ, Κοχ, Γιάγκεμαν, Γκεμπάουερ, Γιουνγκ, Γκανσβιντ, Μπεντζάου και Γιάσπερ.

Από ελληνικής πλευράς κλήσεις από τους ανακριτές θα λάβουν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας και Πρόδρομος Μαυρίδης.

Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν είτε οι Γερμανοί είτε οι Ελληνες κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πηγές της ανάκρισης, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Πάντως δεν είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η παρουσία των κατηγορουμένων στις δίκες στη χώρα μας, ακόμη κι αν πρόκειται για κακουργήματα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook