Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για τον τομέα του πολιτισμού, κ. Τζαβάρα, πραγματοποίησαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) για τον τομέα του Τουρισμού, και Μαρία Διακάκη συναντήθηκαν την Τρίτη 09.04.13, κατόπιν αιτήματός τους, με τον κ Υπουργό Πολιτισμού κ. Τζαβάρα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η προώθηση θεμάτων Πολιτισμού του νομού που ζητούν τη λύση τους επί μακρόν.

Στη συνάντηση τέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στους αρχαιολογικούς χώρους Ηρακλείου και την ενοποίησή τους, στα φλέγοντα προβλήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και την ανάγκη ένταξής της στα μνημεία UNESCO, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στην ανάγκη ίδρυσης Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης, καθώς και την αναγκαιότητα χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της Γενετικής Μελέτης του Κρητικού Ιχνηλάτη.

Σε σχετική ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αναφέρεται ότι:

Η συζήτηση, εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επικεντρώθηκε στο ζήτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα της εκχώρησης του Ξενία Καρτερού στο ΤΑΙΠΕΔ. Από τους βουλευτές προτάθηκε να ενταχθεί στα μνημεία νεότερων χρόνων και ο υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα αυτό.

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επεσήμαναν την ανάγκη της διασφάλισης του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και τόνισαν πως ο πολιτισμός μπορεί να συμμετάσχει στη συγκρότηση ενός νέου προτύπου ανάπτυξης προσφέροντας διέξοδο στα χρόνια της κρίσης. Τόνισαν πως «ο πολιτισμός επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή στην ανάδειξη-συντήρηση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων κλπ. δεδομένου ότι αποτελεί και καθρέφτη της χώρας μας στο εξωτερικό» καθώς και πως «για να μπορέσουμε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την μελλοντική ανάπτυξη του Τουρισμού μας είναι αναγκαία μια νέα τουριστική πολιτική η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τον Πολιτισμό.»

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που τέθηκαν και δήλωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί σύντομα το Ηράκλειο ώστε να προγραμματιστούν οι όποιες απαραίτητες ενέργειες. Δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της ανασκαφής του «Μεγάλου Θεάτρου της Γόρτυνας», τη χρηματοδότηση της Γενετικής Μελέτης του Κρητικού Ιχνηλάτη, την άμεση παρέμβασή του για τα προβλήματα του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και τον προγραμματισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook