Έκτακτη σύσκεψη θα έχει με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη μία και μισή το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μάξιμου είναι η κατάργηση οργανικών θέσεων, απολύσεις επίορκων, «κόψιμο» στους μισθούς για όσους υπαλλήλους του δημοσίου δεν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων.

Κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους για να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα μέχρι την Τρίτη, με το μεγαλύτερο «αγκάθι» να είναι το θέμα του δημόσιου τομέα και των απολύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Ο ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου» προετοιμάζει το έδαφος για την επίτευξη συμφωνίας στο επίμαχο ζήτημα, τονίζοντας ότι οι επίορκοι θα απολυθούν. Αφήνει, δε, ανοιχτό «παράθυρο» και για άλλες μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook