Την έντονη ανασφάλεια για πιθανό «κούρεμα» των καταθέσεών τους, την ορατή πλέον αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη και την αναζήτηση νέων συμμαχιών στον ευρωπαϊκό νότο, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση αν μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος «κουρέματος» των ελληνικών καταθέσεων, το 71,3% εκτιμούν «σίγουρα» και «μάλλον ναι», ενώ «σίγουρα αρνητικοί» εμφανίζονται το 24% των πολιτών, ενώ δεν απαντά το 4,7%.

Πολλοί είναι επίσης οι πολίτες που απαγκιστρώνονται λόγω των εξελίξεων από το άρμα και το όραμα του ευρώ θεωρώντας πως η επιστροφή στη δραχμή θα δώσει την οριστική διέξοδο από την ελληνική κρίση.

Το 57% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, ενώ ενισχυμένοι είναι όσοι πιστεύουν στο εθνικό νόμισμα, με 30,7%.

Όσο για το πώς θα έβλεπαν οι πολίτες τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, το 41,8% απαντά «θετικά» και «μάλλον θετικά», ενώ «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» το 44%.

newpost.gr