Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ενός 42χρονου εργαζομένου οικονομικού μετανάστη, καταδικάστηκαν 8 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι της ΔΕΗ στα Χανιά και ο προϊστάμενός τους.

Πρόκειται για την υπόθεση του θανάτου από ηλεκτροπληξία ενός 42χρονου εργαζομένου σε οικοδομή στα Μινωθιανά Κολυμβαρίου τον Αύγουστο του 2006.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι 2 υπάλληλοι και ο προϊστάμενος της ΔΕΗ προχώρησαν σε λανθασμένη μελέτη μετατόπισης ηλεκτροφόρων αγωγών 20.000 volt πάνω στην οικοδομή, χωρίς να μην καλύπτονται οι αποστάσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 42χρονου.

Μετά από πολυήμερη διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, τους 3 υπαλλήλους της ΔΕΗ, καθώς και τους δυο συνιδιοκτήτες της οικοδομής, τον εργολάβο, τον υπερεργολάβο και το μηχανικό.

Ο προϊστάμενος καταδικάσθηκε και για ψευδή βεβαίωση ενώ για την ίδια υπόθεση δικάζεται στις 19 Απριλίου και ο Διευθυντής Χανίων της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Κουφάκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook