Η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει και ο καιρός μας επιτρέπει να φορέσουμε τα αγαπημένα μας πέδιλα και σανδάλια. Όμως υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση, τα πέλματα πρέπει να είναι περιποιημένα και το πεντικιούρ άψογο. Κανείς δεν συγχωρεί το αντίθετο!

Δείτε μερικούς τρόπους για να περιποιηθείτε τα πέλματα σας στο σπίτι:

1. Κάντε ποδόλουτρο για τουλάχιστον 10 λεπτά, με αιθέριο έλαιο tea tree. Το εκπληκτικό αυτό αιθέριο έλαιο έχει ισχυρή αντισηπτική δράση και σκοτώνει τους μύκητες. Αν τα πέλματα σας ιδρώνουν πολύ επιλέξτε αιθέριο έλαιο από περγαμόντο, γαρύφαλλο, φασκόμηλο, κιτρονέλλα, γεράνι, λεβάντα ή λεμονόχορτο.

2. Σε κάθε ποδόλουτρο προσθέστε μισή κούπα πλήρες γάλα. Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ το οποίο προσφέρει απολέπιση.

3. Κάντε απολέπιση σε όλο το πέλμα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να έχετε μαλακά πέλματα. Επιμείνετε περισσότερο στις φτέρνες που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα.

4. Αν έχετε πολύ ξηρές και σκασμένες φτέρνες, μετά το ποδόλουτρο και πριν την απολέπιση τρίψτε τις με μια ράσπα.

5. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με οξέα που ενυδατώνει και προσφέρει παράλληλα απολέπιση, έτσι τα νεκρά κύτταρα θα εμφανίζονται πιο αραιά και τα πέλματα θα είναι μαλακά και απαλά. Απλώστε την κρέμα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και αν θέλετε φορέστε και καλτσάκια.

6. Κάθε φορά που κάνετε ποδόλουτρο ή μετά το μπάνιο, περιποιηθείτε τα πετσάκια στα νύχια. Απλώστε ένα ειδικό λάδι ή ένα απλό λάδι σώματος, κάντε λίγο μασάζ και πιέστε τα πετσάκια προς τα πίσω για να αναδειχτούν τα όμορφα νύχια.

7. Μην ξεχνάτε ότι τα όμορφα πέλματα συνοδεύονται πάντα από περιποιημένα νύχια. Λιμάρετε τα νύχια στα πέλματα για να τους δώσετε ομοιόμορφο σχήμα και βάψτε τα με ότι χρώμα σας αρέσει. Αν δεν τα πάτε καλά με τα βερνίκια νυχιών, απλώστε ένα base coat ή διάφανο βερνίκι, ίσα – ίσα για λάμψη στα νύχια.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook