Έντονα προβληματισμένος με το θέμα της προωθούμενης από το ΤΑΙΠΕΔ, παραχώρησης της χρήσης του αεροδρομίου Χανίων σε ιδιώτες, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης, στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων.

Ο κ.Σκουλάκης αφού ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για το θέμα του έργου επέκτασης του αεροδρομίου «Γ.Δασκαλογιάννης» γνωστοποιώντας πως τον Ιούνιο αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, αναφέρθηκε και στο θέμα της «ιδιωτικοποίησης» του αεροδρομίου.

Όπως είπε, διαφωνεί με την παραχώρηση του «Γ.Δασκαλογιάννης» σε ιδιώτες, εκφράζοντας προβληματισμό για το ενδεχόμενο αύξησης των τελών κάτι που θα καταστήσει το αεροδρόμιο Χανίων «ακριβό και μη ανταγωνιστικό».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση πως λόγω της χρήσης του από τις ένοπλες δυνάμεις, εγκαταστάσεων (115 Πτέρυγα Μάχης και αεροπορική βάση των ΗΠΑ) δεν θα υπάρξει προσφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, όπως έγινε και με το λιμάνι της Σούδας.

Πάντως ανακοίνωσε πως με πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Βουλγαράκης, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και φορέων προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και κοινή θέση των φορέων του νομού Χανίων.

Θετικές εξελίξεις για τα υδατοδρόμια

Στο μεταξύ έντονο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον για την δρομολόγηση υδροπλάνων στα Χανιά, καθώς το λιμάνι της Σούδας θεωρείται ως ιδανικό για την δημιουργία υδατοδρομίου.

Και αυτό γιατί ο κόλπος της Σούδας με φυσική προστασία από δυτικά, βόρεια και νότια, σπανίως παρουσιάζει θαλασσοταραχή (μόνο εάν πνέουν ανατολικοί άνεμοι) και οι επιπλέον λιμενικές υποδομές που τυχόν θα χρειαστούν είναι λιγότερες από άλλα λιμάνια της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως είπε ο κ.Σκουλάκης στην συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν στα Χανιά στελέχη εταιρείας η οποία θέλει να δρομολογήσει υδροπλάνα.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως άκρως θετική καθώς με τα υδροπλάνα τα Χανιά θα αποκτήσουν απευθείας σύνδεση με άλλα νησιά του Αιγαίου και ένα ακόμη πλεονέκτημα για την τουριστική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook