Τελευταία ενημέρωση: 19:10

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση διάσωσης ενός 63χρονου ναυτικού, αμερικανικής καταγωγής, ο οποίος τραυματίστηκε εν πλω και κρίθηκε αναγκαία η μετάβασή του στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα όταν το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας δέχτηκε αίτημα από το αμερικανικής σημαίας φορτηγό -  πλοίο "President Jackson" να προσεγγίσει το λιμάνι καθώς ο 63χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στα δάχτυλα κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλοιο.

Το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας ειδοποίησε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και το σταθμό του ΕΚΑΒ ωστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη διακομιδή του ναυτικού στο Νοσοκομείο.

Δύο ώρες περίπου αργότερα το πλοίο που μεταφέρει κοντέινερ και έχει τελικό προορισμό την Αμερική, προσέγγισε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ενώ σκάφος του λιμενικού σώματος παρέλαβε τον 63χρονο και τον μετέφερε στη στεριά.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο 63χρονος διεκομίισθη στο Κέντρο Υγείας Καντάνου.

Από εκεί παρελήφθη από ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο κάλεσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία για να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική στα Χανιά.

Ο 63χρονος έχει ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα ενώ κατά τη διάρκεια μεταφοράς του στα Χανιά και σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε τις αισθήσεις του αλλά και την ψυχραιμία του.