Δημόσια συγγνώμη ζήτησε διευθυντής γυμνασίου στην πόλη Αλμπανι των ΗΠΑ ενώπιον των μαθητών και των οικογενειών τους, έπειτα από πειραματικού τύπου έκθεση ιδεών, την οποία ζήτησε φιλόλογος να εκπονήσει η τάξη, με θέμα «Γιατί οι Εβραίοι είναι κακοί».

Επρόκειτο για ένα από τα συχνά στα σχολεία των ΗΠΑ «νοητικά πειράματα σκέψης», στα οποία ζητείται από τους μαθητές να ακονίσουν τις ρητορικές δεξιότητές τους, θέτοντας και υποστηρίζοντας μία ετερόδοξη θέση.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο δάσκαλος ζήτησε από τους μαθητές να σκεφτούν ως ναζιστές, αναφέρει δημοσίευμα των Times Union.

Το ακριβές θέμα δόθηκε ως εξής: Προβάλλετε επιχειρήματα γιατί οι Εβραίοι είναι κακοί, βασιζόμενοι στη λογική της κυβερνητικής προπαγάνδας με σκοπό να πείσετε για την πίστη σας στο Τρίτο Ράιχ.

Παρ\’ όλο που ο γυμνασιάρχης υπογράμμισε ότι σε αυτή την ενέργεια του δασκάλου δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προκαλέσει τα ήθη των μαθητών, ο τρόπος με τον οποίο διατυπωνόταν το θέμα ήταν σε τέτοιο βαθμό φορτισμένο ώστε ένας μαθητής αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εργασία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει καμία είδηση για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook