Την αντικατάσταση όσων δημοσίων υπαλλήλων αποχωρούν από «νέα παιδιά», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα», ενώ αναφερόμενος στις 15.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο, τόνισε πως θα γίνουν ισάριθμες προσλήψεις. Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, προβλέπεται η αποχώρηση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2013 και επιπλέον 11.000 εντός του 2014. Βεβαίως, η κυβερνητική πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από την Τρόικα, προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η επόμενη δόση του δανείου προς τη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «Εγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους σε όλα τα πεδία, για τον τρόπο με τον οποίο καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό, για τις ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, φορολογικών και ασφαλιστικών, για τη μείωση της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, για την πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους και την ισόποση, δηλαδή 15.000 προσλήψεων στο δημόσιο με αξιοκρατία νέων παιδιών. Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Μία συμφωνία επωφελής για τη χώρα. Σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας η κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα βήμα-βήμα και δημιουργεί θετικές προοπτικές».