Ενισχύονται οι περιπολίες σε ορεινές περιοχές του Ηρακλείου καθώς για πρώτη φορά οι διωκτικές αρχές στη Κρήτη εφοδιάζονται με αγροτικά περιπολικά.

Πρόκειται για δύο οχήματα, μάρκας Nissan Navara, τα οποία βρίσκονται ήδη σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου ενώ σύντομα, αφού τακτοποιηθούν και οι τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, θα τεθούν στη διαθεσιμότητα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr το ένα από τα δύο περιπολικά θα δοθεί στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου (Τ.Α.Ε) ενώ το άλλο στις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Όπως ανάφεραν αστυνομικοί υπάλληλοι στο Flashnews.gr τα δύο περιπολικά θα ενισχύσουν σημαντικά τις περιπολίες και την καταστολή της εγκληματικότητας στις ορεινές και δύσβατες περιοχές του νομού, ενώ θα επιχειρούν και όταν παραστεί ανάγκη, ακόμη και σε αστικό περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο επικράτειας, υπάρχουν μόνο 12 τροποποιημένα οχήματα που θα ενταχθούν στο δυναμικό των περιπολικών των περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για διάθεση αγροτικών περιπολικών στις υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις του νησιού.