Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη στην Περιφέρεια Κρήτης και η τέταρτη στην Ελληνική επικράτεια Πανεπιστημιακή συλλογή σχολικού μουσειακού υλικού η οποία στεγάζεται στο Ρέθυμνο στο φοιτητικό πολιτιστικό κέντρο «Ξενία».

Η ιστορική αυτή Μουσειακή Συλλογή, η οποία αποτελεί βασική μονάδα του Εργαστηρίου Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διαθέτει μοναδικά εκθέματα εκπαιδευτικής και σχολικής ιστορίας και κληρονομιάς που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το 1980, σχεδόν ενός και μισού αιώνα.

Την έκθεση με τα μοναδικά εκθέματα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης (είχε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνη Χουρδάκη) συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη.

Η μονάδα αυτή σύμφωνα με τον κ. Χουρδάκη «υπηρετεί αφενός μεν τις διδακτικές ανάγκες των μελλοντικών εκπαιδευτικών που μορφώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και αφετέρου οικοδομεί γέφυρες επικοινωνίας του ιδρύματος με τις τοπικές κοινωνίες του νησιού, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη για τα Πανεπιστήμια της χώρας σε ότι αφορά την ευρύτερη πολιτιστική και κοινωνική τους προσφορά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook