Για την καταβολή των αποζημιώσεων όσον αφορά στην απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών για το έργο «Οδικός Άξονας Ηράκλειο- Αγ. Δέκα - Βιάννος – Ιεράπετρα» αναφέρεται σε παρέμβασή του, προς τους αρμοδίους Υπουργούς Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη αντίστοιχα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Περιφέρεια Κρήτης για το έργο «Οδικός Άξονας Ηράκλειο- Αγ. Δέκα - Βιάννος – Ιεράπετρα» και για το 1ο Υποέργο «Ολοκλήρωση βελτίωσης της οδού από την Χ.Θ. 0+000 –Χ.Θ. 2+411, Νέας Χάραξης Οδού από Χ.Θ. 21+145 – Χ.Θ.22+200 και κατασκευής κόμβων» προέβη σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, σε 12 ιδιοκτησίες.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σημειώνει ότι: «μέχρι σήμερα έχουν γίνει δύο αυτοψίες, χωρίς όμως να έχει καταβληθεί αποζημίωση στους δικαιούχους, των οποίων τα κτήματα έχουν «αχρηστευτεί» καθώς κατά μήκος του δρόμου έχει ανοιχτεί χάνδακας 15 μέτρων, έχουν κοπεί ελαιόδενδρα και δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση σε ορισμένα από αυτά».

Επισημαίνει δε, ότι «η απαλλοτρίωση στο σύνολό της έχει χειροτερεύσει τα εναπομείναντα ακίνητα, πέραν της απώλειας εσόδων που έχει προκύψει από την απαλλοτρίωση και μετά».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά σε ποιο στάδιο βρίσκεται η καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών του συγκεκριμένου έργου και πότε θα έχουν ολοκληρωθεί;