Λίγες ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, την ώρα που οι Γιαπωνέζοι θρηνούσαν νεκρούς και χρησιμοποιούσαν μάσκες κατά της ραδιενέργειας, ένας ελληνικής καταγωγής φαρμακοβιομήχανος από τη Μινεσότα ξεπουλούσε όλη την «πραμάτεια» του.

Πρόκειται για τον κ. Δρίτσα, πρόεδρο της Fleming Pharmaceutical με έδρα το Saint Louis από το 1960, που μέσα σε μία εβδομάδα έστειλε στο Τόκιο 50.000 σκευάσματα ιωδιούχου καλίου.

Τα σκευάσματα αυτά είναι και η μοναδική ασπίδα του θυρεοειδούς αδένα από την έκθεση σε ραδιενεργό ιώδιο, που αποδεδειγμένα προκαλεί καρκίνο.

Μόνον τρεις εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο -ανάμεσά τους και η βιομηχανία του κ. Δρίτσα, που έλκει την καταγωγή από το Κρυονέρι της Πάτρας - έχουν λάβει την έγκριση από την αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων να παράγουν το αντιραδιενεργό σιρόπι Thyroshield.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει αναφέρουν ότι έχει γεύση βατόμουρου, για να το καταπίνουν ευχάριστα και τα παιδιά, που κινδυνεύουν περισσότερο. Κάθε σκεύασμα κοστίζει 13 δολάρια και 25 σεντς, χωρίς τα έξοδα αποστολής.

τhebest.gr