Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το πρωί η πομπή με το φέρετρο της «Σιδηράς Κυρίας», καθώς στην επιχείρηση για την αποφυγή επεισοδίων αναμένεται να συνδράμουν – εκτός από τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις – και περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του βρετανικού στρατού.

Την ίδια ώρα, στις τάξεις των πολιτών επικρατεί διχασμός για το εάν θα έπρεπε στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ να αποδοθούν ανάλογες τιμές με αυτές της πριγκίπισσας Νταϊάνα αλλά και για το εάν είναι σωστό να πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

Λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος που θα επιβαρύνει το κράτος για την τελετή δεν έχουν δει προς το παρόν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γουίλιαμ Χέιγκ έχει δηλώσει ότι η Βρετανία είναι σε θέση να εξασφαλίσει το ποσό για τα έξοδα.

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως η κηδεία της πρώην πρωθυπουργού θα στοιχίσει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο στελέχη της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν τα συγκεκριμένα νούμερα υπερβολικά και ψευδή.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι το Ίδρυμα της Μάργκαρετ Θάτσερ έχει προσφερθεί να συμμετάσχει στο τελικό κόστος.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως τα έξοδα για την κηδεία της «Σιδηράς Κυρίας» δεν θα έπρεπε να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους.

Μάλιστα, η βρετανική Guardian δημοσίευσε το Σάββατο αποτελέσματα δημοσκόπησης τα οποία αναφέρουν ότι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η κηδεία δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

Συγκεκριμένα, το 60% των ερωτώμενων αντιτίθεται στο να χρηματοδοτηθεί από τους πολίτες.

Δεν είναι λίγοι και όσοι αντιδρούν και στην απόφαση η τελετή να πραγματοποιηθεί με στρατιωτικές τιμές, ωστόσο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ δήλωσε πως «είναι σκόπιμο να υπάρχει σεβασμός, αξιοπρέπεια και καλή ανάμνηση για την Θάτσερ από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι υπήρξε μια εξαίσια πρωθυπουργός». Υπενθυμίζεται πως στην κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στον ναό του Αγίου Παύλου έχουν προσκληθεί 2.500 άνθρωποι.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook