Το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση καθώς μπαίνουν από σήμερα στο στόχαστρο όλα αυτά τα οχήματα, που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και στην Κρήτη, καθώς χιλιάδες είναι εκείνοι οι οδηγοί που για οικονομικούς λόγους δεν ασφαλίζουν τα Ι.Χ. και τις μοτοσυκλέτες τους, με την πρώτη κατηγορία να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με γνωστό ασφαλιστή αυτή τη στιγμή μόνο στο Ηράκλειο κυκλοφορούν 30 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα!

Οι κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που θα εντοπιστούν από την Αστυνομία να μην τα έχουν ασφαλίσει είναι σοβαρές, αφού θα αφαιρούνται η άδεια οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες και θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ενώ για την επιστροφή άδειας και πινακίδων, θα πρέπει να προσκομίζεται το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όσοι εντοπιστούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που κάνει τις διασταυρώσεις, θα λάβουν «ραβασάκια» και θα υποχρεωθούν σε ασφάλιση του οχήματος και σε καταβολή 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου ενώ αν δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν την ποινή της αφαίρεσης του διπλώματος και του προστίμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook