Παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο λαός του Ηρακλείου επιμένει στην τροποποίηση του νόμου που θέλει την καθολική απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε λίγο πριν λήξει το 2009 ο Σύλλογος Ιδιοκτητών καφέ – μπαρ και καφετεριών του Νομού Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που βρίσκονται στα χέρια του συλλόγου δείχνουν ότι από τους 2.500 Ηρακλειώτες που ψήφισαν, οι 1.950 δήλωσαν επώνυμα ότι ζητούν την επιστροφή των σταχτοδοχείων στις καφετέριες και τα καφέ – μπαρ και ήλπιζαν από την κυβέρνηση να προβεί στην τροποποίηση του νόμου που έχει φέρει τα πάνω – κάτω τόσο στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της χώρας όσο και στους «θεριακλήδες» του καπνού. Οι μεν επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι σίγουροι ότι αν εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, θα αρχίσουν τα… λουκέτα να πέφτουν βροχή, οι δε θαμώνες υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση μας έχει κόψει τα πάντα και το μόνο που μας μένει πλέον είναι το τσιγάρο».

Η δημοσκόπηση έχει φτάσει στο τέλος της από τις 17 Δεκεμβρίου με τα πλήρη αποτελέσματα να μην βρίσκονται στα χέρια του Συλλόγου Ιδιοκτητών καφέ – μπαρ και καφετεριών του Νομού Ηρακλείου.

«Καθημερινά πηγαίνουμε στα μπαρ και στις καφετέριες του νομού όπου μοιράστηκαν τα ανάλογα έντυπα και συλλέγουμε τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής έχουμε ένας μέρος των αποτελεσμάτων που λέει ότι από τους 2.500 Ηρακλειώτες που ψήφισαν οι 1.950 ζητούν να επιστραφούν τα τασάκια. Με λίγα λόγια ζητάνε το αυτονόητο, να τροποποιηθεί ο νόμος. Κι εκεί που όλοι περιμέναμε -μετά απ\’ αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες- ότι ο υπουργός Υγείας θα βγει και θα ανακοινώσει τροποποιήσεις, τελικά προχθές το βράδυ ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος σε όλη την αναμονή μας, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να τροποποιηθεί ο νόμος αλλά θα γίνουν ακόμα πιο εντατικοί οι έλεγχοι», ανέφερε μιλώντας σχετικά στην «Τ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών καφετεριών και καφέ μπαρ Νομού Ηρακλείου, Γιάννης Τσακιράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακιράκη, η κατάσταση είναι δραματική και δεν ξέρει κανένας τι του ξημερώνει η αυριανή ημέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook