Το σκάφος \”ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ\” ήταν ο νικητής του αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας που έφερε την επωνυμία \”Ιδομενέας\” και ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.  
Έτσι, ο κυβερνήτης Μανώλης Μπαρμπόπουλος και το πλήρωμά του απέδειξαν ότι συνεχίζουν να βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα, κερδίζοντας έναν ακόμη αγώνα που συμπεριλαμβανόταν στο πλαίσιο του κοινού πρωταθλήματος που διοργανώνουν οι Όμιλοι, Ι.Ο.Χ. και Ν.Ο.Χ.
Ο χρόνος του \”ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ\” ήταν 2 ώρες, 23 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα, έναντι του 02.55:55 του σκάφους \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ\” που κατετάγη στη 2η θέση.
Τρίτο ήρθε το \”ΑΙΘΡΑ\” και τέταρτο το \”ΑΝΕΜΟΣ\”.
Ο αγώνας ήταν στην αρχή προγραμματισμένος για όρτσα πρύμα, με εναλλακτική διαδρομή τον περίπλου της νησίδας των Θοδωρού. Παρά τις προσπάθειες της επιτροπής αγώνα να στήσει το στίβο όρτσα-πρύμα, λόγω μεγάλων αλλαγών που έπνεαν στη διεύθυνση του αέρα από τις 270 έως τις 330 μοίρες, αποφασίστηκε τελικά να γίνει η εναλλακτική διαδρομή με τον περίπλου των Θοδωρού.
Οι άνεμοι ήταν μέτριας έντασης, από 12 μέχρι 16 κόμβους σε κατεύθυνση από 270 έως 330 και προς το τέλος, καθαρός βοριάς 360 μοίρες. Ο αγώνας διεξήχθη χωρίς προβλήματα και παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον με τις εναλλαγές των πανιών. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
– 1η ΘΕΣΗ
\”ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ\” (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος
Πλήρωμα: Ιωάννα Τζινάκη, Γιώργος Παπαδάκης, Θοδωρής Γενερίδης, Χρυσοβαλάντης Γαροφαλιάς, Λευτέρης Γαλαζούλας, Αρης Λασιωτάκης, Λευτέρης Νικολακάκης.

– 2η ΘΕΣΗ

\”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ\” (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
Πλήρωμα: Αριστοτέλης Κοτόπουλος, Δημήτρης Γαγάρας, Στράτος Χουρδάκης, Ειρήνη Αθανασάκη, Δημήτρης Δίκας.
– 3η ΘΕΣΗ
\”ΑΙΘΡΑ\” (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Αλέξανδρος Γκότσης
Πλήρωμα: Αλ. Μαντόγλου, Αλ. Αλεξίου, Ν. Πετρίδης.
– 4η ΘΕΣΗ
\”ΑΝΕΜΟΣ\” (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Γρηγόρης Κνιθάκης
Πλήρωμα: Νίκος Κνιθάκης, Αλέξανδρος Τζέτζιας, Μανώλης Μαμαλουκάκης.

iox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook