Η Βόρεια Κορέα γιόρτασε σήμερα την 101η επέτειο από την γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ, την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για επικείμενη πυραλική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εγγονός του ιδρυτή και σημερινός ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν, επισκέφθηκε το μαυσωλείο του ιδρυτή της χώρας και του πατέρα του στην Πιονγκγιάνγκ, νωρίς το πρωί, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA. Εκεί απέτισε φόρο τιμής στους προγόνους του και κήρυξε την έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων της εθνικής γιορτής.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νεαρού ηγέτη μετά την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των νοτιοκορεατικών μμε.

Έντονη ήταν η φημολογία ότι η Βόρεια Κορέα θα σηματοδοτήσει την επέτειο με την δοκιμή πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.

Η Βόρεια Κορέα θεωρείται έτοιμη να προχωρήσει σε πυραυλική δοκιμή, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Κουάν Ζιν, ο οποίος πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως προετοιμάζεται για πόλεμο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Καθώς η Βόρεια Κορέα μπορεί να προκαλέσει ανά πάσα στιγμή, δεδομένης της επιθετικής ρητορικής της και της πολιτικής και στρατιωτικής κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, είμαστε απολύτως έτοιμοι»\’, είπε ο Κιμ σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιγιούνγκ Σε κάλεσε τους ηγέτες της Πιονγκγιάνγκ να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να τερματίσουν τον «φαύλο κύκλο» των απειλών, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πιθανή κατάρρευση του καθεστώτος τους.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook