Απολογισμό της συμφωνίας που επετεύχθη με την τρόικα έκανε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι η Ελλάδα σταθεροποιείται και θωρακίζεται, την ώρα που άλλες χώρες αρχίζουν να νιώθουν αβεβαιότητα. «Δεν λέω ότι τα δύσκολα πέρασαν, κάθε άλλο. Αλλά οι θυσίες πιάνουν τόπο και τα πράγματα αλλάζουν» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αργά χθες το βράδυ έκλεισε συμφωνία για την δόση του Μαρτίου (2,8 δισ. ευρώ) και ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ, τον Μάιο.

Αναφέρθηκε στην επίτευξη συμφωνίας για περισσότερες δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, στην μείωση κατά 15% του χαρατσιού για το 2013 και στον ενιαίο φόρο ακινήτων από το 2014 που θα είναι από τους μικρότερους στην Ευρώπη -όπως είπε.

Επίσης, ανήγγειλε διεύρυνση της φορολογικής βάσης στο επόμενο διάστημα, «ώστε να επιβαρύντονται όλοι πιο δίκαια», ενώ επισήμανε ότι τώρα μπήκε στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που ώς τώρα αρνείτο η τρόικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook