Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εμποδίσει τη διεξαγωγή μαθημάτων αλβανικής γλώσσας και ιστορίας σε παιδιά οικονομικών μεταναστών στα Χανιά, μέσω ερώτησης βουλευτή της.

Η Ένωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Είναι ασφαλώς υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας με χρηστή διοίκηση να προσφέρει ικανοποιητική εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου καταγωγής και όταν αυτό δε συμβαίνει, για οικονομικούς ή άλλους λόγους, είναι λογικό και αναγκαίο το κενό να επιχειρούν να το καλύψουν φορείς, συλλογικότητες, ή και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί. Τέτοιοι πήραν πρωτοβουλία και στα Χανιά να προσφέρουν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους και μάλιστα αφιλοκερδώς κι επομένως αξίζουν τον έπαινο και τα συγχαρητήριά μας.

Για την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, αλλά και για κάθε σκεπτόμενο και υπεύθυνο άνθρωπο, η παροχή Παιδείας αποτελεί ύψιστο αγαθό που οδηγεί στην πρόοδο, την ανάπτυξη, τη συνεννόηση, την ομόνοια και την ευημερία και το οποίο πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης.

Η συντεταγμένη πολιτεία μέσω των θεσμικών οργάνων της είναι ευκταίο να ενισχύει και να θέτει υπό την αιγίδα της αυτές τις προσπάθειες ούτως ώστε το παιδαγωγικό –εκπαιδευτικό έργο τους να είναι σύμφωνο με τις γενικές αρχές της Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ειδικά για εμάς τους Έλληνες που καυχιόμαστε πως έχουμε δώσει τα φώτα της γνώσης στην ανθρωπότητα και διεκδικούμε σταθερά την παροχή ελληνικής εκπαίδευσης στους συμπατριώτες μας μετανάστες σε όλον τον κόσμο, είναι αδιανόητο να στερούμε το ίδιο δικαίωμα από τις κοινότητες των αλλοδαπών που ζουν στον τόπο μας

Άλλωστε μόνο κέρδη θα έχουμε από τέτοιες πρωτοβουλίες, αφού οι δίγλωσσοι μαθητές γίνονται γέφυρες φιλίας και συνεργασίας των λαών.