Μικρή αναστάτωση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στις νέες Δικαστικές Φυλακές της Αγυάς όταν 16 κρατούμενοι της 5ης πτέρυγας αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 12:30,  μετά το μεσημεριανό συσσίτιο οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μεταβούν στα κελιά τους αντιδρώντας στην μεταφορά ενός κρατουμένου σε κελί το οποίο έχει σχεδιαστεί για να δέχεται τρία άτομα και στο οποίο ήδη κρατούνται τρεις τρόφιμοι.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων και του επόπτη των φυλακών, στις 4 περίπου το απόγευμα, οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους ενώ συμφωνήθηκε να ετοιμάσουν ένα υπόμνημα στο οποίο θα καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το οποίο θα σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Κλαπάκης, λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργούν όλες οι πτέρυγες των καινούριων φυλακών με αποτέλεσμα περίπου 40 κελιά που έχουν σχεδιαστεί να δέχονται τρεις κρατουμένους, να υπερβαίνουν αυτόν τον αριθμό στεγάζοντας τέσσερις τρόφιμους.

Ο κ. Κλαπάκης ανέφερε ότι ο αριθμός των κρατουμένων αυξάνεται εκθετικά ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται τόσες ελλείψεις στο προσωπικό της φυλακής που είναι αδύνατο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Αυτήν την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει ωστόσο υπάρχει προβληματισμός καθώς το περιστατικό αυτό σημειώθηκε λίγο μόνο διάστημα από τα εγκαίνια του νέου σωφρονιστικού καταστήματος.