Η Sonali Mukherjee από την Ινδία ήταν μόλις 17 χρονών όταν δέχτηκε επίθεση με μια καυστική, χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό σκουριασμένων εργαλείων, από τρεις άντρες που εισέβαλλαν στο σπίτι της ενώ κοιμόταν.

Εννέα χρόνια μετά η Sonali δεν έχει παρατήσει τον αγώνα της να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το ανήλικο τότε κορίτσι είχε απορρίψει επανειλημμένα τις προτάσεις γάμου που της έκανε ένας άντρας. Εκείνος «ντροπιασμένος» από την απόρριψη αποφάσισε να την τιμωρήσει «λούζοντάς» τη σε όλο της το σώμα με την ουσία αυτή.

Έμεινε μερικώς τυφλή και κουφή ενώ υπέστη εγκαύματα στο 70% του σώματός της. Μάλιστα, η πολιτεία δεν της προσέφερε κανενός είδους βοήθεια για τις πολυέξοδες θεραπείες που έπρεπε να ακολουθήσει.

\"\"

Και σαν να μην έφτανε αυτό οι τρεις δράστες της επίθεσης αφέθησαν ελεύθεροι μετά από τέσσερις μήνες στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί αρχικά σε 9 χρόνια φυλάκισης!

\"\"

Πλέον η 28χρονη Sonali, έχοντας καταφέρει να κερδίσει το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» της Ινδίας έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα ιατρικά της έξοδα, όμως συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη θέληση τον αγώνα της για δικαιοσύνη και για τα δικαιώματα των γυναικών, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

\"\"\"\"

«Ήμουν μια όμορφη, γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Όμως η ομορφιά μου έγινε η κατάρα μου. Για τρία χρόνια μετά την επίθεση ήμουν σε κατάσταση σοκ, μη μπορώντας να κάνω οτιδήποτε. Είχα κάνει μέχρι και επίσημη αίτηση στην κυβέρνηση για ευθανασία. Άνθρωποι σαν κι αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή άλλων πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Αυτού του είδους οι επιθέσεις θα σταματήσουν μόνο όταν αρχίσουν να τιμωρούνται σκληρά οι δράστες. Δε θα τα παρατήσω μέχρι να οδηγηθούν ξανά ενώπιον των δικαστών. Θα υψώσω εγώ τη φωνή μου για όλες τις γυναίκες στην κοινωνία μας» λέει η ίδια.

\"\"

Σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Thomas Reuters Foundation η Ινδία είναι η τέταρτη πιο επικίνδυνη χώρα για να ζουν οι γυναίκες.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook