Σκληρή κριτική και αιτήματα για την παραίτησή του δέχτηκε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, έπειτα από ένα περιστατικό μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και μια νεαρή καρκινοπαθή.

Η νεαρή ασθενής, απελπισμένη από την κατάσταση της υγείας της, πλησίασε τον υπουργό, ο οποίος ήταν καθ\’ οδόν για την προσευχή της Κυριακής στο τζαμί της Ανδριανούπολης, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η κοπέλα, καθώς εξηγεί στον υπουργό την κρισιμότητα της κατάστασης και την αδυναμία της να ανταπεξέλθει οικονομικά στα δυσβάσταχτα έξοδα που απαιτεί η θεραπεία της, εκείνος της δίνει, όσο πιο διακριτικά μπορεί, κάποιο χρηματικό ποσό, παροτρύνοντάς την να μην πετάξει τα χρήματα, αλλά να τα κρατήσει και να αγοράσει τα φάρμακα μόνη της.

Η νεαρή κοπέλα, φανερά προσβεβλημένη από την κίνηση και τα λόγια του υπουργού, του εξηγεί ότι δεν είναι ζητιάνα και ότι παρεξήγησε τα λεγόμενά της, ενώ αποχωρεί, ξεσπώντας σε λιγμούς, με τον κ. Μπαϊρακτάρ να έχει προσπαθήσει νωρίτερα να της βάλει τα λεφτά στην τσέπη.

Ο υπουργός δήλωσε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει την κοπέλα και προσέθεσε πως ο κυβερνήτης Εντίρ θα βοηθήσει προσωπικά την κοπέλα, με παροχή ιατρικής περίθαλψης από το εξωτερικό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook