Επιστολή με ημερομηνία 2/4/13 απέστειλλε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου στο Δήμαρχο Ιεράπετρας και στην αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης μετά τους πρόσφατους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκανα σε 5 σημεία κοντά στην πόλη.

Το πόρισμα της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρει ότι και στα 5 δείγματα νερού υπάρχει παρέκκλιση των μικροβιολογικών παραμέτρων από τα ανώτατα όρια των ολικών κολοβακτηριοειδών, e-coli και σε 1 δείγμα της παραμέτρου των εντερόκοκκων και είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ.

Μετά τη δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων από την ¨Πρωινή ζώνη¨ του Ράδιο Λασίθι, Ο Δήμαρχος αλλά και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος ύδρευσης δεν πήραν θέση αν και προσκλήθηκαν, προς ενημέρωση του κόσμου που χρησιμοποιεί καθημερινά το νερό της βρύσης. Να τονιστεί ότι αυτά τα αποτελέσματα έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ίδιου του χημικού μηχανικού του Δήμου Ιεράπετρας, που ενημέρωσε το κοινό για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού, όπως αυτό προκύπτει μέσα από τις αναλύσεις με τις δειγματοληψίες που πραγματοποιεί ο ίδιος.

Τη δική του διάσταση στο θέμα έδωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαχαιράς, αφού τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το έγκλημα συνεχίζεται και ότι στην παρούσα περίπτωση, βάση Νόμου, θα πρέπει να διακοπεί η υδροδότηση, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και όταν αποδειχθεί μέσα από ελέγχους ότι είναι κατάλληλο για πόση, τότε να επανέλθει η κανονική υδροδότηση». Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για την ολιγωρία που έχει δείξει μέσα από περίπου τις 800 χιλ, ευρώ κρατικής χρηματοδότησης σε νέα έργα και τελικώς ούτε 1 ευρώ δεν έχει πάει σε έργα υποδομών για την ύδρευση.

Επίσης, ο κ. Λουτσέτης, ένας πολίτης που διαθέτει πολλά έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και που έχει κάνει 2 φορές καταγγελίες για το πόσιμο νερό στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ανέφερε ότι «υπάρχουν γεωτρήσεις που διαθέτουν ποιοτικό νερό και που μένουν ανεκμετάλλευτες, ότι σε ετήσια βάση πίνουμε νερό από το φράγμα Μπραμιανών το οποίο δε θα μπορέσει ποτέ να αδειοδοτηθεί για χρήση πόσιμου νερού, βάση νομοθεσίας, γατί βρίσκεται δίπλα σε θερμοκήπια και εκεί καταλήγουν οι απορροές πολλών ελαιουργείων».

Όπως και να έχει, έχει προκύψει ένα μείζον ζήτημα για τους δημότες της πόλης που πρέπει άμεσα να διευκρινιστεί και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και τα έργα ώστε το νερό που καταλήγει στις βρύσες να είναι πραγματικά πόσιμο.

Ακολουθεί η επιστολή της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας

\"\"

\"\"

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook