Τελευταία ενημέρωση: 23:50

Σκηνές τρόμου στη Βοστόνη από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν με διαφορά δευτερολέπτων κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της πόλης προκαλώντας τουλάχιστον δύο νεκρούς και 22 τραυματίες. Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, και ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε υπαίθρια ιατρεία.

Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη…

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στη Βοστώνη

Οι συμμετέχοντες πλησιάζουν στη γραμμή τερματισμού όταν ξαφνικά ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος, κάποιοι πέφτουν κάτω και η περιοχή γεμίζει αμέσως με πυκνό καπνό…

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Δύο ακόμη εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στο σημείο των εκρήξεων όπου διεξήχθη ο μαραθώνιος της Βοστώνης, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους της αστυνομίας.

Οι νέοι μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν από τις αρχές.

Η αστυνομία της Βοστόνης κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 22 τραυματίες, όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

«Σημειώθηκε έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική βρίσκονται επί τόπου. Δεν έχουμε ακόμη ένδειξη για τον αριθμό των τραυματιών» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης.

Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.

\"\"

Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο.

Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχωρά στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας.

Στον Μαραθώνιο της Βοστώνης συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 δρομείς, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν οι θεατές. Το 26ο μίλι του Μαραθωνίου της Βοστώνης, περίπου 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό ήταν αφιερωμένο στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.

\"\"

real.gr/newsbeast.gr/enikos.gr/in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook