Κάθε πιθανή ενέργεια έχουν εξαντλήσει οι 40 υπό απόλυση συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι από μέρα σε μέρα περιμένουν τη δικαστική απόφαση για την απόλυσή τους από το ΔΟΠΑΕΗ.

Την Πέμπτη, διοργανώνουν ακόμη μία κινητοποίηση, με τη στήριξη των γονέων, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι με απόφασή τους θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στις 11 το πρωί.

Η επικείμενη απόλυση των 40 συμβασιούχων, πέρα από τις άμεσες συνέπειες που θα έχει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, αφού δεκάδες παιδιά, θα βρεθούν στο δρόμο, με δεδομένο ότι η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ηρακλείου, βασίζεται στους συμβασιούχους. Ήδη έχει γνωστοποιηθεί, ότι με τη δραστική μείωση του προσωπικού, θα υπάρξουν Παιδικοί Σταθμοί, όπως ο Σταθμός για ΑμΕΑ που λειτουργεί στο συγκρότημα Τάλως, που θα βάλουν οριστικό λουκέτο, αφού οι 4 από τους 5 εργαζόμενους σ\’ αυτόν είναι συμβασιούχοι.

Οι γονείς συντάσσονται με τους εργαζόμενους στο ΔΟΠΑΕΗ και συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση, αφού η δυσμενής εξέλιξη της απόλυσης των 40 εργαζομένων, θα επιφέρει ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού, δεδομένου ότι τα παιδάκια θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως η πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΗ κ. Ελένη Κόκκορη έχει επισημάνει τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκεκριμένες κοινωνικές δομές στο Δήμο Ηρακλείου, ωστόσο έχει διευκρινίσει ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει δικαστική απόφαση για την απόλυση των συμβασιούχων, δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση από τη δημοτική Αρχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook