Υπό έλεγχο έχουν τεθεί (17.15) οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά τις 2 το μεσημέρι στη Βουρβουρού και στον Τριπόταμο του δήμου Σιθωνίας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση.

Στη Βουρβουρού, ενώ η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε και υπήρξαν φόβοι ότι θα απειληθούν και εξοχικές κατοικίες.

Στην κατάσβεση στη Βουρβουρού πήραν μέρος 9 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 άνδρες και 5 οχήμα της Ομάδας Εθελοντών Αγίου Νικολάου (ΟΠΕΑΝ) με 20 εθελοντες από την αρχή της φωτιας. Ο δήμος Σιθωνίας συμμετείχε με μηχανήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα μέτωπα της φωτιάς ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας Αχιλλέας Παπαστεργίου.

Στις 4 το απόγευμα κρίθηκε αναγκαίο και κατέφθασαν δύο καναντέρ, τα οποία με συνεχείς ρίψεις νερού έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο στις 17.15. Συνολικά κάηκαν 8 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.
Στον Τριπόταμο η φωτιά ήταν μικρότερης έκτασης και τέθηκε υπό έλεγχο πιο γρήγορα από 2 πυροσβεστικά οχήματα.

«Ήταν για μας ένα τεστ ετοιμότητας ενόψει καλοκαιριού. Πιστεύω ότι υπήρξε πολύ καλός συντονισμός και αντιμετωπίστηκαν και οι δύο πυρκαγιές με επιτυχία. Είναι αλήθεια ότι μας φόβισε ο δυνατός άνεμος γι΄αυτό και ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος ζήτησε να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα» ανέφερε στο halkidikinews ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Αχιλλέας Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανεξέλεγκτη καύση κλαδιών.

halkidikinews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook