Κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός τμήματος δρόμου στη Βόρεια Ιρλανδία,οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το σώμα μιας γυναίκας, που εκτιμάται ότι αποτελεί τη λύση ενός μυστηριώδη φόνου.

Ο σκελετός εκτιμάται ότι είναι θαμμένος στην περιοχή για 600 χρόνια.

Από την αρχή της ανασκαφής στην περιοχή, ανακαλύφθηκε ένας μεσαιωνικός οικισμός, ο οποίος ήταν θαμμένος για πολλά χρόνια.

Τους τελευταίους 10 μήνες έχουν ανακαλυφθεί περίπου 4.000 αντικείμενα από την μεσαιωνική εποχή, γεγόνος που προσδίδει στην περιοχή ιδιαίτερη αρχαιολογική σημασία, ενώ δεν αποκλείεται να διατηρηθεί η περιοχή ώστε να είναι κάποια στιγμή επισκέψιμη για το κοινό.

Το σώμα της γυναίκας, η οποία πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή της τον 15ο ή 16ο αιώνα, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια νεαρή σε ηλικία κοπέλα.

Μάλιστα το γεγονός ότι δεν ήταν θαμμένη με τον παραδοσιακό τρόπο και ότι στην περιοχή δεν υπήρξε ποτέ κάποιο νεκροταφείο, οδήγησε τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι πρόκεται για κάποια ύποπτη υπόθεση.

Αναμένεται λοιπόν να βρουν οι αρχαιολόγοι την απάντηση για την μυστήρια προέλευση του πτώματος.

Ωστόσο περισσότερα από 2.000 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της ανασκαφής σε τρεις δημόσιες παρουσιάσεις.

Στα ευρήματα της ανασκαφής, τα οποία είναι πολύ καλά διατηρημένα, βρίσκονται ένα ξύλινο παιδικό παιχνίδι σε σχήμα βάρκας,ένα χρυσό δαχτυλίδι,σκαλισμένες κούπες,δερμάτινα υποδήματα και ένα φόρεμα διακοσμημένο με μικρές χρυσές καρφίτσες. Τα αντικείμενα αυτά χρονολογούνται γύρω στο 670 μ.Χ, ενώ εκτιμάται ότι οι τελευταίοι κάτοικοι της περιοχής την εγκατέλειψαν τον 17ο αιώνα.

Ο επικεφαλής της ανασκαφής δρ. Nora Bermingham είπε ότι \”πρόκειται για τρομερές αρχαιολογικές ανακαλύψεις, στο μέλλον θα είναι εφικτή η ακριβής εκτίμηση τους\”

dailymail

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook