Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος της Χρυσής Αυγής με αφορμή την παρουσία κλιμακίου στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στις Μοίρες, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής. Οι έμποροι αναφέρουν «εχθρός των μικροεμπόρων δεν είναι οι αλλοδαποί συνάδελφοί μας που δραστηριοποιούνται νόμιμα στον τόπο μας, αλλά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Η ανακοίνωση συνεχίζει «τον περιφερόμενο θίασο των γνωστών τραμπούκων - φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής που έκαναν την εμφάνισή τους στη λαϊκή των Μοιρών και καλεί το λαό της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση έτσι ώστε να απομονωθούν».

Τέλος, χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή ναζιστική οργάνωση «Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση ναζιστική, έχει για ιδεολογία της τον εθνικοσοσιαλισμό που εξέφραζε τον γερμανικό εθνικισμό .Επανειλημμένα έχει εκφράσει το θαυμασμό της για τον Χίτλερ, τα έργα και τις ημέρες των Ναζί.

Δεν είναι λίγες φορές που μέσα από τα ντοκουμέντα της και στη Βουλή υπερασπίζεται εκείνους τους οποίους υποτίθεται ότι αντιπαλεύει. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τις επιπλέον φοροαπαλλαγές που ζητάει για τους εφοπλιστές».

Άμεση ήταν η απάντηση της Τ.Ο. Ηρακλείου της Χ.Α.

''H T.O. Ηρακλείου, κατόπιν πληθώρας τηλεφωνικών κλήσεων που έλαβε από εμπόρους του Ηρακλείου και των Μοιρών, σχετικά με το περιεχόμενο ψευδεπίγραφης ανακοίνωσης-παρωδίας, που δήθεν εκφράζει τον εμπορικό κόσμο της πόλεως και κωμοπόλεως αντιστοίχως του Νομού μας, θεωρεί επαρκή την εξήγηση των απλών μελών των δύο συλλόγων, ότι μια μειοψηφία γραφικών "αριστεροειδών" προσπαθεί εις μάτην να "καπελλώσει" τον εμπορικό κόσμο με μοναδικό αποτέλεσμα να αυτογελοιοποιείται διαρκώς (ειδικά με τα περί "συναδέλφων αλλοδαπών"...), αποφάσισε να μην προβεί σε καμία άλλη ενέργεια, σχετικά με το ζήτημα, πέραν του να συνεχίσει ακάθεκτα τον αγώνα της για την αποτίναξη του νεοκατοχικού ζυγού, απαξιώντας να ασχοληθεί περαιτέρω με τα αποτυχημένα ορφανά του Στάλιν και του Τσαουσέσκου.''